Door de uitvoering van projecten spelen we in op actuele thema's

Door de uitvoering van projecten spelen we in op actuele thema's

Deskundigheidsbevordering en hulpverlening

Voor professionals zijn er verschillende tools ontwikkeld met het doel de laagdrempeligheid, toegankelijkheid en kwaliteit van de hulpverlening aan LHBT-jongeren te verbeteren.

* Gratis training van circa 2 uur op locatie voor professionals die in contact staan met jongeren. Bijvoorbeeld jongerenwerkers, (school)maatschappelijk werkers, jeugdhulp, jeugdconsulenten, medewerkers gebiedsteams etc.

* Factsheet ‘Hij voelt zich een zij of andersom’. Informatie en tips voor leerkrachten in het basisonderwijs die te maken krijgen met genderdysfore kinderen. De factsheet bevat informatie over de signalering (hoe herken ik het?), bespreekbaarheid (wat zeg ik?), doorverwijzing (wat kan ik doen?) en veel links met onder andere literatuur en beeldmateriaal.

* Digitale toolkit 'Bespreekbaarheid seksuele diversiteit'. De gratis toegankelijke toolkit is gemaakt voor iedereen die graag ondersteuning wil bij het bespreekbaar maken van seksuele- en genderdiversiteit; buurtwerkers, docenten basisonderwijs en voorgezet onderwijs, sociaal werkers, maar ook bijvoorbeeld vrijwilligers van zelforganisaties. De toolkit biedt inspirerende interventies, materialen en methodieken die helpen om seksuele diversiteit op een respectvolle manier bespreekbaar te maken. 

* De website www.iedereenisanders.nl is dé plek voor jongeren die twijfels of vragen hebben over op wie ze vallen en worstelen met hun seksuele identiteit en/of voor jongeren die eruit zijn en weten dat ze homo-, lesbische of biseksuele gevoelens hebben.

Op deze website vinden jongeren alle facts over homo, lesbisch, bi of transgender. Ook krijgen zij tips over hoe zij beter in hun vel kunnen komen te zitten, bijvoorbeeld door ontmoetingen met andere LHBT-jongeren. Als jongeren hulp nodig hebben of steun willen, kunnen ze via de website in contact komen met hulpverleners en vertrouwenspersonen. Ook ouders kunnen terecht op de website. Zij vinden hier handvatten om hun kind te ondersteunen als hij of zij mogelijk homo, lesbische, bi of transgender gevoelens heeft.

Wat kan ik zelf doen tegen discriminatie?

Aanspreken icon

Aanspreken

Spreek degene die u of iemand anders discrimineert aan en vraag waarom hij/zij dit doet. Ga de dialoog aan!

Informeren icon

Informeren

Discriminatie komt vaak voort uit angst en onwetendheid. Probeer jezelf en anderen te informeren over dit onderwerp.

Melden

Discriminatie is niet toegestaan! Word jij of iemand in je omgeving gediscrimineerd? Meld het direct via onze website!

Meld discriminatie