over adbz

Advies of melding doen van discriminatie? Neem contact met ons op!

ONGEloofLIJK

Gek eigenlijk, dat we anno 2020 nog aandacht moeten vragen voor discriminatie. Helaas is het nog steeds nodig. De kern van het verhaal: MELD DISCRIMINATIE. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. Ben je slachtoffer van of zie je het gebeuren? Meld het. Anoniem kan ook. Melden, melden, melden! 

We roepen je op om discriminatie te melden. Discriminatie wordt veel te weinig gemeld, terwijl zo’n kwart van de Nederlanders discriminatie ervaart. Echter, maar één op de vijf mensen die discriminatie heeft meegemaakt, meldt dit.

Waarom is melden zo belangrijk?
Melden heeft altijd zin. Alleen als discriminatie gemeld wordt, kunnen we er tegen optreden. Wij kunnen je helpen door te bemiddelen in de situatie. Als het nodig is, doen we samen aangifte bij de politie of dienen we een verzoek om een oordeel in. Zonder meldingen weten we niet wat er zich afspeelt in de maatschappij en kan er op grote schaal niet gehandeld worden om discriminatie tegen te gaan. Bovendien geeft het jou de gelegenheid om je verhaal kwijt te kunnen en bieden we ondersteuning bij de verwerking van wat er is gebeurd. 

In het kort:
Meld discriminatie
Melden
Melden

Meld discriminatie hier.

ongelooflijk