over adbz

Advies of melding doen van discriminatie? Neem contact met ons op!

Links

Onder de volgende links kan je meer informatie vinden over specifieke onderwerpen, gerelateerd aan discriminatie of over discriminatie zelf. 

 • www.discriminatie.nl
  Discriminatie.nl is dé landelijke plek voor het melden van discriminatie. Men kan hier ook terecht met vragen, voor advies en voor algemene informatie.
 • https://www.mindnederland.nl/
  Het meldpunt internet discriminatie (MiND) heeft als taak om meldingen over discriminatie op internet te bestrijden en strafbare uitingen verwijderd te krijgen. Ook biedt het meldpunt voorlichting en trainingen aan en geeft het informatie over wet- en regelgeving. 
 • www.art1.nl
  Artikel 1 is het landelijke expertisecentrum op het gebied van het voorkomen en bestrijden van discriminatie van alle gronden. Op deze pagina zijn dossiers en onderzoeken te vinden over verschillende onderwerpen. Ook is er meer informatie te vinden over wet en regelgeving en is er aandacht voor discriminatie in het nieuws.
 • www.mensenrechten.nl
  De website van het College voor de Rechten van de Mens bevat veel informatie over mensenrechten in het algemeen. De taak van het College is om de mensenrechten in Nederland te beschermen, te bewaken, te belichten en te bevorderen door het doen van onderzoek, het geven van advies en voorlichting en het geven van individuele oordelen in het geval van discriminatie. Deze oordelen zijn ook terug te vinden op de website.

LHBT-gerelateerde links vind je onder het onderwerp LHBT/Links.

Wat kan ik zelf doen tegen discriminatie?

Aanspreken icon

Aanspreken

Spreek degene die u of iemand anders discrimineert aan en vraag waarom hij/zij dit doet. Ga de dialoog aan!

Informeren icon

Informeren

Discriminatie komt vaak voort uit angst en onwetendheid. Probeer jezelf en anderen te informeren over dit onderwerp.

Melden

Discriminatie is niet toegestaan! Word jij of iemand in je omgeving gediscrimineerd? Meld het direct via onze website!

Meld discriminatie