over adbz

Advies of melding doen van discriminatie? Neem contact met ons op!

Als woorden je kapot maken, meld je het dan?

Woorden kunnen pijn doen, heel veel pijn. Discriminatie is helaas overal en doet veel mensen pijn. Daar kunnen we iets aan doen. Word je gediscrimineerd of zie je een vorm van discriminatie? Meld het dan. Je kunt er veel mensen mee helpen.

We roepen je op om discriminatie te melden. Uit onderzoek blijkt dat ruim een kwart van de Nederlanders discriminatie ervaart. Slechts één op de vijf mensen die discriminatie heeft meegemaakt, meldt dit echter bij een officiële instantie.

Waarom is melden zo belangrijk?
Melden heeft altijd zin. Alleen als discriminatie gemeld wordt, kunnen we er tegen optreden. Wij kunnen je helpen door te bemiddelen in de situatie. Als het nodig is, doen we samen aangifte bij de politie of dienen we een verzoek om een oordeel in. Zonder meldingen weten we niet wat er zich afspeelt in de maatschappij en kan er op grote schaal niet gehandeld worden om discriminatie tegen te gaan. Bovendien geeft het jou de gelegenheid om je verhaal kwijt te kunnen en bieden we ondersteuning bij de verwerking van wat er is gebeurd. 

Twijfel dus niet. 
Maak een melding. 
Het mag ook anoniem. 

Hier kun je discriminatie melden. 

Meer info over de campagne Kapot? Neem dan contact op met Annique Elenbaas via a.elenbaas@czwbureau.nl of 0113-397171. 

woorden kapot