Discriminatie betekent letterlijk het maken van verschil

Discriminatie betekent letterlijk het maken van verschil

VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland ‘Beste Reizigers…’

Meet Up

 

Op dinsdag 16 april is er van 19.30 tot 21.00 uur een Tegenlicht Meet Up Zeeland naar aanleiding van de VPRO Tegenlicht aflevering 'Beste reizigers…' over genderneutraliteit en genderidentiteit. De Meet Up vindt plaats in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. De toegang is gratis, graag wel aanmelden bij serden@dezb.nl.

Genderindelingen
Man, vrouw, transgender of genderneutraal: aan hokjes geen gebrek. Hokjesdenken biedt veiligheid, maar kan ook benauwend werken. Tegenlicht Meet Up Zeeland neemt de huidige genderindelingen onder de loep.

Jongeren én ouderen die zichzelf niet (of juist wel) in een hokje willen of kunnen stoppen vertellen deze avond hun verhaal. Wat kunnen wij van hen leren? Hoe beweegt Zeeland mee op het gebied van zorg en onderwijs?

Gasten
Onze speciale gasten: Stefano la Heijne, voorzitter LHBT Netwerk Zeeland en Manon Hoogenraad, counselor en ervaringsdeskundige.

Tegenlicht Meet up Zeeland is een initiatief van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Deze Meet Up is georganiseerd in samenwerking met LHBT Netwerk Zeeland, Anti Discriminatie Bureau Zeeland en COC Zeeland. Kijk voor de eerdere bijeenkomsten van VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland op de Tegenlicht Meet Up Zeeland Facebookpagina.