Discriminatie betekent letterlijk het maken van verschil

Discriminatie betekent letterlijk het maken van verschil

Terugblik Coming Out dag Zeeland

foto coming out dag

Coming Out dag werd dit jaar groots gevierd in Zeeland. Er was een feestelijke bijeenkomt in CineCity in Vlissingen, met ruim 220 aanwezigen. Jeugd Theaterschool Zeeland trad op en staatssecretaris Paul Blokhuis lanceerde de vernieuwde website Iedereenisanders.nl. Ook werd de Zeeuwse Parel door LHBT Netwerk Zeeland uitgereikt, een prijs voor vrijwilligers en organisaties die zich hebben ingezet voor de LHBT+ gemeenschap. Tot slot werd de reizende foto expositie Queer! geopend. Portretten van Zeeuwse LHBT+'ers die vertellen hoe het was om uit de kast te komen. 

Een feestelijke bijeenkomst met een serieuze ondertoon. LHBT+'ers zijn namelijk vaker depressief en worstelen meer dan gemiddeld met zelfmoordgedachten. Staatssecretaris Paul Blokhuis lanceerde een campagne om het onderwerp seksuele- en genderdiversiteit voor jongeren makkelijker bespreekbaar te maken. Onder de hashtag #kweetnie krijgen jongeren de boodschap dat het niet erg is om te twijfelen over hun seksuele oriëntatie. 

De bijeenkomst werd georganiseerd door ADB Zeeland in samenwerking met de Regenbooggemeenten Goes en Middelburg, LHBT Netwerk Zeeland, GGD Zeeland, Zeeland Zonder Zelfmoord, 113 Zelfmoordpreventie en het Ministerie van VWS.

Foto's zijn gemaakt door fotograaf Angelique uit Middelburg.