Discriminatie betekent letterlijk het maken van verschil

Discriminatie betekent letterlijk het maken van verschil

Tentoonstelling ‘Ik ben bi+zonder’

Ariela, een bi+ persoon die haar persoonlijke verhaal deelt

In Nederland hebben zo'n 1 miljoen mensen bi+ gevoelens en vallen dus op meer dan één gender. Ontzettend veel dus! Toch voelen bi+ personen zich soms niet thuis in de hetero of lhbti+ gemeenschappen. Om meer gehoor te geven aan de persoonlijke verhalen van bi+ personen, is de tentoonstelling ‘Ik ben bi+zonder' opgezet. De tentoonstelling zal van 7 oktober tot 21 oktober 2022 te zien zijn in het centrum van Goes bij de Grote Markt, Gasthuisstraat en Zusterstraat.

Vanuit de publiekscampagne ‘Ik ben bi+zonder’ wordt meer zichtbaarheid gegeven aan de persoonlijke verhalen. Bi+ mensen zijn veel vaker slachtoffer van seksueel geweld. De verschillen zijn verontrustend groot: bijna 16 procent van de biseksuele vrouwen heeft vorig jaar fysiek seksueel geweld meegemaakt, variërend van ongewenste aanrakingen tot verkrachting. Ook zijn bi+ mensen statistisch vaker depressief en doen biseksuele vrouwen vaker dan anderen een zelfmoordpoging.

De campagne ‘Ik ben bi+zonder’ is een samenwerking tussen jonge makers van de Rainbow Academy, de NJR en Bi+Nederland. Door bi+ verhalen te delen probeert de samenwerking de acceptatie te vergroten. De eerste locatie van de reizende tentoonstelling start (onder voorbehoud) op 23 september op Bi Visibility Day in Nijmegen. Op 7 oktober verhuist de tentoonstelling naar Goes en op 21 oktober naar Utrecht. Van 4 november tot 18 november is de tentoonstelling in Leiden. Lees meer informatie op de website van NJR: https://www.njr.nl/nl/verhalen/ik-ben-bizonder/

 

Foto: Tengbeh Kamera