Discriminatie betekent letterlijk het maken van verschil

Discriminatie betekent letterlijk het maken van verschil

Roompot Vakanties en Dow tekenen hun Charter Diversiteit

Netwerkbijeenkomst Diversiteit loont!

Tijdens de tweede netwerkbijeenkomst van de campagne 'Diversiteit loont!' tekenden de twee grote Zeeuwse bedrijven het Charter Diversiteit. De bijeenkomst werd gehost door Roompot Vakanties in Kamperland. Roompot opende haar deuren en gaf een kijkje in de keuken. Wist u bijvoorbeeld dat er ruim 3.000 medewerkers bij Roompot werken? En dat het eerste park in 1965 in Kamperland werd geopend? Op diezelfde plek staat nu nog steeds het hoofdkantoor.

Doelstellingen Roompot Vakanties en Dow Benelux

Als een bedrijf toezegt het Charter Diversiteit te willen gaan tekenen moet zij zelf haar doelstellingen formuleren. Roompot Vakanties heeft zich de volgende doelstelling opgelegd:

1. Een deelname van 40% (nu 33%) van vrouwen aan het midden en hoger management.

2. Op elk park/elke locatie minstens 1 persoon aannemen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Dow Benelux doet al veel aan diversiteit op de werkvloer. Dow Benelux streeft er naar minimaal 4 initiatieven per jaar te organiseren die een bijdrage leveren aan een inclusieve werkomgeving voor de verschillenden groepen medewerkers.

Ervaringsdeskundigen aan het woord

Om ook de mensen waar het over gaat aan het woord te laten spraken twee medewerkers van Roompot Vakanties het aanwezige publiek toe. Mandy van Belzen (HR manager Roompot Vakanties) ging met ze in gesprek en vroeg bijvoorbeeld hoe ze bij Roompot terecht zijn gekomen en wat ze van het werken bij Roompot Vakanties vinden. Uit het gesprek was duidelijk op te maken dat Bob en Vivian, de medewerkers van Roompot, helemaal niet anders behandeld willen worden. Bob en Vivian werken beide op de afdeling Gastenservice en staan de gasten te woord. Bijvoorbeeld via social media. Zij zijn zelfredzaam genoeg en vinden het belangrijk om ook een bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij. Bij hen zijn er nauwelijks tot geen aanpassingen nodig geweest om bij Roompot Vakanties te kunnen gaan starten. De belangrijkste boodschap die zij hebben is: "Gewoon doen! Kijk naar de mensen en wat ze kunnen, laat je niet tegenhouden door wat je op het eerste zicht ziet."

Dat sluit ook aan op de boodschap die Simone Sorgedrager (bedrijfsadviseur inclusieve arbeidsorganisatie bij UWV) had: "Er is altijd een vangnet, het is niet terecht dat werkgevers bang zijn om mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen. Als iemand onverhoopt toch zou uitvallen betalen wij als UWV het salaris. Dit heet een no-riskpolis."

Arduin vertelde hoe zij vanuit de praktijk met de mensen werken aan de weg naar regulier werk. Arduin probeert mensen van de dagbesteding te begeleiden naar betaald werk door bijvoorbeeld competentiegericht werk te zoeken, mensen te trainen en op te leiden. Dit doet zij in samenwerking met tal van bedrijven, zoals Roompot Vakanties, Kruidvat en Sligro. 

Volgende netwerkbijeenkomst

De volgende netwerkbijeenkomst zal worden gehost door Zeeland Refinery en zal plaatsvinden op donderdag 20 september. Het thema voor die middag blijft nog even een verrassing maar het belooft weer een succesvolle bijeenkomst te worden!

Foto's door Freddy Dirickx