Discriminatie betekent letterlijk het maken van verschil

Discriminatie betekent letterlijk het maken van verschil

Reizende tentoonstelling: 'Sinti en Roma door de eeuwen heen in Nederland'

Tentoonstelling

Uniek! Voor het eerst te zien in Zeeland: de reizende tentoonstelling 'Sinti en Roma door de eeuwen heen in Nederland'.

Anti Discriminatie Bureau Zeeland organiseert deze expositie samen met de stichting O Lungo Drom en ZB| Planbureau, in het kader van de internationale dag tegen racisme en discriminatie (21 maart).

Deze reizende fototentoonstelling laat de lange weg van Sinti en Roma in Nederland zien. Het is een bijzondere manier om de geschiedenis en de cultuur van Sinti en Roma in Nederland te leren kennen.

Op 34 panelen biedt de tentoonstelling kennis en informatie met unieke foto’s en teksten. Een uitdaging aan jong en oud om de geschiedenis en het heden van Sinti en Roma in Nederland te onderzoeken. Doel: het bijdragen van meer wederzijds begrip en bewustwording, het vergroten van de kennis over de Sinti en Romacultuur in Nederland en het bijdragen aan juiste beeldvorming in de maatschappij.

Opening
De opening wordt verricht door Burgemeester Harald Bergmann op vrijdag 23 maart 2018 om 11.30 uur bij ZB | Planbureau, Kousteensedijk 7, Middelburg. Daarbij zal muziek worden verzorgd door Zigeunerorkest Brandt.

Aanmelden
Aanmelden voor de opening via info@adbzeeland.nl is gewenst in verband met de ruimte.

De tentoonstelling is te bezichtigen t/m 10 april 2018.