Regenboogkaarsen in de kerk!

regenboogkaarsen

ADB Zeeland roept kerken in Zeeland op om een regenboogkaars te branden op zondag 16 mei 2021!

17 mei is de Internationale Dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en Interseksefobie. Wereldwijd wordt er op of rond die datum aandacht gevraagd voor - en actiegevoerd tegen - discriminatie en geweld op grond van seksuele oriëntatie, gender identiteit, expressie of sekse kenmerken. Tegen de achtergrond van deze dag vraagt ADB Zeeland kerken om op zondag 16 mei een regenboogkaars te branden tijdens de kerkdienst. Op deze manier kan de kerk (letterlijk) uitstralen dat zij ook voor LHBTI-gelovigen open wil staan.

ADB Zeeland verzorgt voor Zeeuwse kerken die deelnemen gratis een regenboogkaars. Deze kaarsen worden gemaakt door atelier De Kaarsenvriend. Dit atelier werkt met vrijwilligers, waardoor de volledige opbrengst naar het opvanghuis van Els van Teylingen in Oeganda kan gaan. Dit is een opvanghuis voor aidswezen. ADB Zeeland verzorgt voor de deelnemende kerken niet alleen een regenboogkaars. Wij bieden ook een begeleidend gebed aan, geschreven door een voorganger. De kerk is natuurlijk niet verplicht om gebruik te maken van dit gebed: het staat de kerk vrij om op haar eigen manier invulling te geven aan dit initiatief.

Voor meer informatie, of om u als kerk aan te melden voor deelname, kunt u contact opnemen met Leanne Gaalswijk, projectmedewerker (l.gaalswijk@adbzeeland.nl).