Discriminatie betekent letterlijk het maken van verschil

Discriminatie betekent letterlijk het maken van verschil

Podcast over Regenboogsteden

Podcast Regenboogsteden

Vanaf 9 juni kan je vier weken lang elke donderdag een nieuwe podcastaflevering van Movisie beluisteren over de lokale inzet van Regenboogsteden.

In de eerste aflevering gaat het over het belang van zichtbaarheid en is onze collega Leanne Gaalswijk en Bey Cil van Rotterdam Pride te gast. Leanne vertelt in deze aflevering meer over de Regenboogsteden Goes en Middelburg. Daarna volgen er nog drie afleveringen waarin elke keer een andere gast aan tafel zit en onderwerpen worden besproken als: veiligheid, lhbti+ jongeren en lhbti+ personen binnen zorg en welzijn. Je vindt de afleveringen via www.movisie.nl/lhbti en ze zijn te beluisteren via Spotify, YouTube en SoundCloud.

Klik hier voor de Podcast over Regenboogsteden!

Regenboogsteden

Regenboogsteden zijn gemeenten die zich actief inzetten voor de emancipatie, veiligheid en sociale acceptatie van lesbische, homo, bi+, transgender en intersekse personen. Movisie – kenniscentrum voor sociale vraagstukken – is al jaren uitvoerder van het programma Regenboogsteden in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Movisie adviseert en ondersteunt gemeenten in regenboogbeleid, ontwikkelt kennisproducten en publicaties én organiseert kennisuitwisseling.