Discriminatie betekent letterlijk het maken van verschil

Discriminatie betekent letterlijk het maken van verschil

Ondertekenbijeenkomst Charter Diversiteit

Diversiteit loont!

Diversiteit loont! (een campagne van ADB Zeeland) en Diversiteit in bedrijf organiseren in samenwerking met Omroep Zeeland op dinsdag 24 oktober 2017 een ondertekenbijeenkomst voor het Charter Diversiteit.

Monique Schoonen, directeur bij Omroep Zeeland, geeft als host van deze bijeenkomst een uniek kijkje in eigen keuken. Daarmee laat zij zien hoe het staat met de diversiteit binnen haar eigen organisatie. Ook is er voor een inspirerende spreker gezorgd in de vorm van Kees-Jan van der Klooster - Paralympiër op de disciplines alpineskiën en wakeboarden. Hij zal tijdens deze bijeenkomst stil staan bij zijn levensmissie, namelijk “Ik wil een bijdrage leveren aan het streven dat het vanzelfsprekend wordt dat mensen met een beperking deelnemen aan de maatschappij.”

Verder zullen er pitches worden gegeven door verschillende bedrijven en zal onder andere Omroep Zeeland het Charter ondertekenen. Zij geven hiermee aan actief aan de slag te zullen gaan met diversiteit op de werkvloer door het onderwerp een plek te geven in het personeelsbeleid. Het gaat hier om diversiteit in de breedste zin van het woord, dus geslacht, leeftijd, afkomst, beperking etc.. De bedrijven die zich committeren aan een dergelijk charter stellen daarmee zelf een aantal concrete doelstellingen op en leveren zo een bijdrage aan een Zeeuwse arbeidsmarkt waar iedereen gelijke kansen krijgt.

Er kunnen zich nog steeds bedrijven en organisaties melden bij ADB Zeeland die ook een Charter Diversiteit willen teken. Dus: beschouwt u diversiteit ook als meerwaarde voor het bereiken van bedrijfs- of organisatiedoelstellingen? Wij roepen u op om het Charter Diversiteit te ondertekenen!

De bijeenkomst wordt gehouden in de studio van Omroep Zeeland aan de Kanaalstraat 64 te Oost-Souburg en is bedoeld voor bedrijven en organisaties. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@adbzeeland.nl. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

De uitnodiging kunt u hier downloaden.

Meer over de campagne 'Diversiteit loont!' leest u op de pagina adbzeeland.nl/diversiteit-loont