Masterclass effectief antidiscriminatiebeleid voor gemeenten (Goes)

Movisie Masterclass

Hoe ontwikkel je als gemeente lokaal antidiscriminatiebeleid? Hoe krijg je hiervoor draagvlak binnen de gemeente? Hoe weet je of de aanpak effectief is? En hoe richt je samenwerking met de antidiscriminatievoorziening (ADV) in?

Het zijn vragen die veel kleine en middelgrote gemeenten bezig houden. Daarom organiseert Movisie in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en in afstemming met lokale ADV’s de Masterclass effectief antidiscriminatiebeleid voor gemeenten in vijf verschillende regio’s. Meld je nu aan voor deze gratis Masterclass!

Voor wie?

De Masterclass is gericht op beleidsmedewerkers van kleine en middelgrote gemeenten die antidiscriminatiebeleid ontwikkelen of de ambitie hebben om dat te doen.

Wat gaan we doen?

De Masterclass bouwt voort op de handreiking antidiscriminatiebeleid voor gemeenten. In een interactieve en wervelende masterclass delen we ervaringen met het ontwikkelen van lokaal antidiscriminatiebeleid. Ook krijgen deelnemers kennis aangereikt: over de wetten en regels, maar ook kennis over wat effectief is volgens de wetenschap. Goede praktijkvoorbeelden komen aan bod en we gaan aan de slag met het opstellen van een actieplan op maat.

Wat is het resultaat?

Na de Masterclass heb je:

  • meer kennis over wat effectief is (en wat niet) bij de aanpak van discriminatie.
  • handvaten over hoe je draagvlak kunt organiseren voor lokaal antidiscriminatiebeleid in uw gemeente.
  • (meer) informatie over de rol van ADV’s in lokaal antidiscriminatiebeleid.
  • een visie en actieplan ontwikkeld voor een lokaal antidiscriminatiebeleid.
  • inspiratie opgedaan.
  • contacten opgedaan binnen je regio voor meer samenwerking in de toekomst.

In vijf regio's

De Masterclass wordt in vijf regio’s georganiseerd. Tot nu toe is alleen de datum en locatie van de Masterclass in de regio Noord-Nederland en de regio Zuidwest-Nederland bekend, meer informatie over de andere regio's volgt binnenkort. Meer informatie en aanmelden voor de regio Noord-Nederland.

Waar en wanneer in Zuidwest-Nederland

Wanneer: Maandagmiddag 11 november 2019 (tijdsduur is vier uur, exact tijdstip volgt binnenkort).
Waar: Stadskantoor gemeente Goes, in de Raadszaal, M.A. de Ruijterlaan 2, Goes.

Aanmelden verplicht

De Masterclass is helemaal gratis maar aanmelden is verplicht. Er is een maximum aantal deelnemers per bijeenkomst dus wij adviseren je om je snel op te geven. Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.