Discriminatie betekent letterlijk het maken van verschil

Discriminatie betekent letterlijk het maken van verschil

Internationale Vrouwendag

Vrouwen met handen omhoog

Op woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Op deze dag staan vrouwen over de hele wereld centraal, vieren we wat vrouwen al hebben bereikt, maar strijden we ook nog steeds voor gelijkwaardigheid. Zelfs in 2023 zijn we nog niet waar we moeten zijn. Op de HZ en bij Scalda zal er op 8 maart aandacht worden gevraagd voor Internationale Vrouwendag. Het doel: met elkaar in gesprek gaan.

 

Er is een programma samengesteld om te inspireren, informeren en bewustwording te creëren. Inwoners, studenten en professionals in Zeeland kunnen door verschillende activiteiten meer te weten komen over gendergelijkheid, vrouwenrechten, vrouwelijke leiderschapsstijlen en meer. Verschillende sprekers zijn aanwezig om jou te motiveren en te laten zien dat wij een verschil kunnen maken. Je wordt uitgedaagd om je stem te laten horen en je ervaringen met ons te delen. 

 

Bekijk hier het programma!

Vanuit Anti Discriminatie Bureau Zeeland organiseren we de activiteit 'Let's talk about YES'

 

Internationale vrouwendag Zeeland is tot stand gekomen door samenwerking tussen HZ, Scalda, ADB Zeeland, Soroptimisten, Zeeuws vrouwenplatform, Suffe Tutten, VVAO.