Discriminatie betekent letterlijk het maken van verschil

Discriminatie betekent letterlijk het maken van verschil

Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

Banner Internationale dag tegen racisme en discriminatie

21 maart is het Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Deze dag is vastgesteld door de Verenigde Naties naar aanleiding van het bloedbad in Sharpeville (Zuid-Afrika) op 21 maart 1960. De politie opende toen het vuur op mensen die demonstreerden tegen de apartheid.

Op Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie wordt er wereldwijd bij stilgestaan dat racisme en discriminatie niet alleen iets is van toen, maar dat dit nog altijd voorkomt in onze samenleving.

Ook in Zeeland organiseert het Anti Discriminatie Bureau een evenement op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie! Van 13.00 tot 16.00 is er een bijeenkomst gepland in de Burgerzaal van het Stadhuis in Middelburg (ingang: Markt). Tijdens deze bijeenkomst zal een lezing worden gegeven door Joyce Sylvester (Substituut Nationale Ombudsman). Daarnaast zal er een discussie plaatsvinden met medewerking van een panel. In dit panel zal onder andere Barbara Oomen (UCR) deelnemen. Tot slot zal ook ons jaarverslag met de cijfers van 2019 gepresenteerd worden! Dit alles gebeurt natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje.

Joyce Sylvester: 'Wat doe jij om discriminatie te bestrijden?'

Tijdens de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie (21 maart 2020) vraagt Joyce Sylvester (substituut ombudsman) aandacht voor het tegengaan van discriminatie door de overheid. Welke klachten krijgt de Nationale ombudsman over discriminerend handelen van de overheid? Wat kan de overheid leren van klachten over discriminatie? Wat doet de ombudsman? En wat kunnen maatschappelijke organisaties en burgers doen? Aan de hand van praktische voorbeelden geeft Joyce Sylvester antwoorden op deze vragen en meer.

Aanmelden 21 maart 2020
De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen: gemeenten, (welzijns)organisaties, scholen en burgers. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via deze link.