Discriminatie betekent letterlijk het maken van verschil

Discriminatie betekent letterlijk het maken van verschil

In gesprek met Typhoon

typhoon

Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon, nodigt Zeeuwen uit om met hem in gesprek te gaan over diversiteit, een inclusieve samenleving en Black Lives Matter. Onderwerpen die nu relevant zijn, maar waarover ook veel taboes en ongemakken heersen. De interactieve meeting met Typhoon vindt plaats op woensdag 16 juni 2021 om 11.00 uur. Deelname is gratis en opgeven kan eenvoudig door een e-mail te sturen naar secretariaat@dezb.nl.

In hoeverre worden niet-witte mensen op achterstand gezet door de erfenis van slavernijverleden en kolonialisme? Typhoon spreekt daarover, vertelt zijn verhaal en gaat het gesprek aan met in principe iedereen die zich daarvoor aanmeldt.

Datum: woensdag 16 juni 2021
Tijd: 11.00 uur (circa 60 min)

Meld je aan (e-mail naar secretariaat@dezb.nl) en je ontvangt één dag van te voren de link naar de meeting.

Keti Koti
Op 1 juli 1863 is de slavernij afgeschaft in de Nederlandse Koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. Dit wordt op 1 juli, Keti Koti (ketenen verbroken), gevierd. Keti Koti Dialoogtas In vervolg op de ontmoeting met Typhoon maar ook los daarvan kunnen Zeeuwen op 1 juli thuis deelnemen aan een Keti Koti dialoogtafel en een ongewoon goed gesprek voeren over welke ervaringen, gevoelens en inzichten samenhangen met ons gedeelde geschiedenis van slavernij en kolonialisme. Ga voor meer informatie en bestellen naar ketikotitafel.nl/zeeland.