Discriminatie betekent letterlijk het maken van verschil

Discriminatie betekent letterlijk het maken van verschil

ABB Zeeland start met proeftuin ‘Moslimdiscriminatie Melden’!

moslimdiscriminatie

Discriminatie komt vandaag de dag nog steeds te veel voor. In de samenleving en vanuit de overheid neemt de aandacht om discriminatie tegen te gaan steeds meer toe. Deze ontwikkeling juicht ADB Zeeland ook toe.

Wij vinden het belangrijk om in contact te staan met verschillende gemeenschappen in Zeeland die mogelijk discriminatie ervaren. Eén van de groepen waar we nog weinig contact mee hebben is de moslimgemeenschap. Daarom willen wij samen met moslimorganisaties en moskeeën in Zeeland onderzoeken welke activiteiten er samen met ons, gemeenten en andere organisaties kunnen worden ondernomen om ervoor te zorgen dat moslimdiscriminatie in Zeeland vaker gemeld wordt en ongelijke behandeling wordt bestreden.

Samen met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (directie Samenleving en Integratie) organiseren we de proeftuin ‘Moslimdiscriminatie Melden’. We willen met de doelgroep aan de slag gaan en met elkaar dit traject aangaan. We zijn voor dit project op zoek naar personen binnen moslimorganisaties en moskeeën. Dus ben jij iemand of ken jij iemand die hieraan mee zou willen werken? Dan horen wij dat graag! Contact opnemen kan via info@adbzeeland.nl.