Door de uitvoering van projecten spelen we in op actuele thema's

Door de uitvoering van projecten spelen we in op actuele thema's

Training voor HR

Bij werving en selectie is regelmatig te zien dat vacatureteksten zo zijn opgesteld, dat groepen mensen bij voorbaat worden uitgesloten. Dat gebeurt bij leeftijdsgrenzen (‘we zoeken iemand van maximaal 35 jaar’ of ‘een student, scholier of schoolverlater’), bij expliciete mannelijke of vrouwelijke termen zonder m/v erachter te vermelden (bijvoorbeeld bij secretaresse of monteur) of bij het stellen van hogere taaleisen dan voor een functie nodig is (een stratenmaker die de Nederlandse taal uitstekend moet beheersen). Mensen die tot de groepen behoren die worden uitgesloten, zijn niet of minder snel geneigd om te solliciteren op deze vacatures.

Ook bij het verspreiden van vacatureteksten kan (on)bedoeld een grote groep mensen gemist worden. De groep mensen die wordt bereikt met een advertentie in de Volkskrant is anders dan wanneer men een vacature op Facebook of LinkedIn plaatst.

Daarnaast kunnen mensen vanwege hun ‘uiterlijk’ na een sollicitatiegesprek uitgesloten worden. Denk aan personen met een Nederlandse voor- en achternaam en een donkere huidskleur, zwangere vrouwen of mensen met een beperking. In een sollicitatiebrief is immers niet te lezen welke huidskleur iemand heeft of dat een persoon bijvoorbeeld in een rolstoel zit. Wanneer dit zichtbaar wordt tijdens een gesprek kan het een reden zijn om iemand af te wijzen voor de functie.

Om bedrijven en organisaties op weg te helpen, biedt ADB Zeeland een training aan die is bedoeld voor HR-professionals, intercedenten, en andere mensen die werkzoekenden en werkgevers met elkaar verbinden. De training laat zien dat iedereen vooroordelen heeft, maar dat het de uitdaging is zich daar niet door te laten leiden. Door zonder vooroordelen te selecteren en te kijken naar de daadwerkelijke kwaliteiten van de sollicitant bevordert u de diversiteit in uw bedrijf. 

Training 
‘Aan de slag met diversiteit & inclusie, hoe doe je dat?’

Inhoud:    
De training gaat in op het verschil tussen diversiteit & inclusie, zet het onderwerp binnen een (juridisch) kader en levert vooral praktische handvatten om binnen de eigen organisatie mee aan de slag te gaan. Op een interactieve wijze wordt diversiteit & inclusie dicht bij jezelf gebracht.

De training is bedoeld voor HR-medewerkers- en managers.
Daarnaast is deze ook geschikt voor iedereen die werkzaam is tussen vraag en aanbod van medewerkers.
De training kan voor een individuele organisatie verzorgd worden maar ook via een mogelijkheid tot open inschrijving.

Duur:
De training duurt 1 dag (2 dagdelen).

Locatie:
Kan zowel op locatie (inclusief lunch) als in-house verzorgd worden.

Kosten:
De kosten voor de training bedragen €150,- per persoon (minimaal 8 deelnemers)
Dit is inclusief een reader waarin de informatie uit de training verder is uitgewerkt en op deze wijze  in de praktijk als naslagwerk kan worden gebruikt.

Wilt u de mogelijkheden bespreken voor een training op maat? Stuur dan een e-mail naar info@adbzeeland.nl.

Contactpersonen

Ingrid Goddijn

Projectmedewerker

Ingrid Goddijn