over adbz

Advies of melding doen van discriminatie? Neem contact met ons op!

Links

Via de volgende links kun je meer informatie vinden over specifieke onderwerpen, gerelateerd aan discriminatie of over discriminatie zelf. 

 • www.discriminatie.nl
  Discriminatie.nl is dé landelijke plek voor het melden van discriminatie. Men kan hier ook terecht met vragen, voor advies en voor algemene informatie.
 • https://www.mindnederland.nl/
  Het meldpunt internet discriminatie (MiND) heeft als taak om meldingen over discriminatie op internet te bestrijden en strafbare uitingen verwijderd te krijgen. Ook biedt het meldpunt voorlichting en trainingen aan en geeft het informatie over wet- en regelgeving. 
 • www.art1.nl
  Artikel 1 is het landelijke expertisecentrum op het gebied van het voorkomen en bestrijden van discriminatie op alle gronden. Op deze pagina zijn dossiers en onderzoeken te vinden over verschillende onderwerpen. Ook is er meer informatie te vinden over wet- en regelgeving en is er aandacht voor discriminatie in het nieuws.
 • www.mensenrechten.nl
  De website van het College voor de Rechten van de Mens bevat veel informatie over mensenrechten in het algemeen. De taak van het College is om de mensenrechten in Nederland te beschermen, te bewaken, te belichten en te bevorderen door het doen van onderzoek, het geven van advies en voorlichting en het geven van individuele oordelen in het geval van discriminatie. Deze oordelen zijn ook terug te vinden op de website.

LHBT-gerelateerde links vind je onder het onderwerp LHBT/Links.